-mg-04751046469604.jpg
 
 

Blogi

14.06.2016

Innovatiivinen yhteistyökumppani


40-vuotta on kulunut siitä, kun Jomet Oy perustettiin. Juhlavuonna yrityksemme tilauskanta on ennätyksellisen suuri. Ilmeisesti pitkään jatkuva taantuma on hellittämässä. Suhdannevaihtelut ovat pakkausalalla yleisiä, sillä kalliiden investointihyödykkeiden hankinta pyritään hoitamaan silloin, kun suhdanteet ovat vakaat.

Aloitin yritystoiminnan 1976 yhden miehen insinööritoimistona. Alussa toimin osa-aikaisena työntekijänä ja yrittäjänä, koska toimin opettajana Forssan teknillisessä koulussa. Ensimmäisen omaa tuotenimeä kantavan laitteen sain myytyä Jokioisten naulatehtaalle 1982. Talvella syntyi koneen piirustukset laatikkolavaajaan ja kesäloman aikana rakensin koneen ystäväni pajalla Rengossa. Samana syksynä laite otettiin käyttöön ja on toiminnassa edelleenkin. Kiinnostusta lavaajiin löytyi myös muualta, joten yritystoiminta laajeni opetustyön ohella. Töitä tuli siinä määrin lisää, että se johti valinnan tekemiseen opettamisen ja yrittämisen välillä. Yrittäminen vei voiton 1985 kymmenvuotisen opetustyön jälkeen. Opettaja-aikana olin myös aitiopaikalla lupaavien nuorien kanssa, joten sain palkattua opetuksessani olleita henkilöitä yritykseen töihin. Ensimmäinen tällainen henkilö on edelleenkin yrityksessä työskentelevä Pekka Virtanen. Tämä kuvastaa omalta osaltaan myös työntekijöiden vahvaa sitoutumista Jomet Oy:n toimintaan.

Alussa yritys toimi kotitaloni varastohuoneeseen tehdyssä toimistossa. Sieltä siirryimme vuoden sisällä kunnalta vuokrattuun kaksioon. Vuonna 1986 ostimme pakkohuutokaupasta nykyiset tilamme. Olimme etsineet omaa hallitilaa, jossa koneita voisi rakentaa ja testata. Koska huutokaupassa tehdyt huudot jäivät alhaisiksi, jäi tekemäni tarjous voimaan. Kokoonpanotyöt aloitettiin kiinteistössä heti kauppojen jälkeen. Koska yritykseni oli insinööritoimisto, piti perustaa konepajayksikkö Jomeks Oy, josta Jomet Oy omisti puolet. Ensimmäinen lavaaja toimitettiin kalkkitehtaalle Lohjalle. Myyntiosastomme onnistui kauppojen teossa sen verran hyvin, että tilat kävivät nopeasti ahtaaksi. Vuotta myöhemmin samalle tontille rakennettiin uusi halli. Jokioisten kunta edesauttoi omalla toiminnallaan yrityksemme kehittymistä. Jomeks Oy irtaantui itsenäiseksi yhtiöksi myöhemmin, mutta tiivistä yhteistyötä jatketaan edelleenkin yritysten välillä.

Pakkauskoneet tulivat kehitystyönä lavaajien rinnalle, sillä monissa tapauksissa lavaajia ei katsottu tarpeellisiksi, koska pakkaajat olivat pakkaamassa tuotteita käsin laatikoihin siirtäen ne sen jälkeen lavalle.  Lavaaja haluttiin vain siinä tapauksessa, että olisi kone myös laatikoiden pakkaamiseen. Tästä syystä Jomet Oy:n tuotevalikoima laajeni pakkauskoneisiin. Yrityksestämme kasvoi loppupakkauslaitteiden toimittaja ja automaation toteuttaja. Vaikka kilpailu on alalla kovaa, pystyimme toteuttamaan asiakkaille sellaisia koneita, kuin he tarvitsivat. Tämä oli kilpailuvalttimme saksalaisiin ja muihin eurooppalaisiin yrityksiin verrattuna. Meille ei ole koskaan tarjottu projektia, jonka toteuttaminen ei ole ollut mahdollista. Yrityksestämme on kasvanut pakkausautomaatioyritys, joka luo uusia ratkaisuja eri alueille. Vahvana tukijalkana on ollut yrityksellämme elintarvikepuoli. Sieltä löytyy sovelluksia, joiden innovaatioita on hyödynnettävissä muillekin alueille. Meillä on tarjota kattava valikoima pakkausautomaatioratkaisuja yrityksille, jotka toimittavat tuotteitaan verkkokaupan välityksellä - kirjekuorista aina jääkaapin kokoisiin pakkauksiin asti. Teemme myös jatkuvaa kehitystyötä eri pakkausmateriaalin kehittämiseksi ja pakkauskartonkien kustannustehokkaan käytön parantamiseksi. Toimintamme on kansainvälistä ja innovatiivisuus isojen toimijoiden kanssa on mahdollistanut uusien tekniikoiden kehittämisen. Tämä on taasen mahdollistanut uusien aluevaltauksien saamisen yrityksellemme.

Työntekijöiden ammattitaito on yrityksen tärkein voimavara. Haasteelliset työt ovat kehittäneet yrityksemme työntekijöistä alan ehdotonta huipputasoa.  Olemme asiantuntijaorganisaatio, jossa kaksi kolmasosaa työntekijöistä on insinöörejä. 40-vuoden aikana olemme valmistaneet yli 1000 konetta. Pitkäaikainen toiminta on Jomet Oy:lle kilpailuetu. Pyrimme jatkossakin kaikessa tekemisessämme olemaan kehityksen kärjessä, luoden uusia innovatiivisia ratkaisuja asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Jouni Suokas
Hallituksen puheenjohtaja

Kommentit:

Ei kommentteja

Kirjoita kommentti:

Sähköpostiosoite (ei näytetä kommentin yhteydessä) *

Nimimerkki *

Kommenttisi *


12.09.2018

Vuoden sisälogistiikan innovaatiopalkinto Jomet Oy:lle


21.03.2018

Jomet muutti Forssaan


 
 

Ota yhteyttä

 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Jomet Oy


Lammintie 518
30100 Forssa
+358 10 404 6200
jomet@jomet.fi

 
 
login Synergia Foxy